Mindfulness på jobbet

Mindfulness på jobbet

Tekniken används idag på ett sätt som både påverkar vårt beteende och vår hjärna. Idag utför vi ofta många arbetsuppgifter samtidigt, håller koll på båda sms, mejl och samtal med kollegorna parallellt, vilket många tycker är roligt men det kan också leda till att vi får svårt att fokusera. Sammantaget försvinner de ställtider och pauser vi behöver i arbetsvardagen och vår hjärna får inte den vila den behöver. I värsta fall leder detta över tid till stress och ohälsa.
Mindfulness är ett av de verktyg som finns att tillgå för att återfå lugn och balans i sitt förhållningssätt. Tidigare kanske mindfulness mest praktiserats utanför arbetsplatsen men man ser nu även att denna approach plockas in som ett verktyg att bli mer fokuserad på arbetet. Det finns allt från artiklar, böcker, appar och poddar på ämnet. Är du nyfiken läs och lär mer genom nedan länkmaterial.

Mindfulness på jobbet appen (artikel om appen skapad av företaget www.corporatemind.se )

Mindfulness – arbetsredskap för lugn (Artikel i Skanskas Flervärden, sid 20)

Mindfulness på jobbet (artikel om bok skriven av Anita Carlsson)

Prestationspodden: Mindfulness och jobbet (bla intervjuas Tenant & Partner som använder Mindfulness på sin arbetsplats)

Hitta ännu mer genom en google-sökning 🙂

Spara

Spara