Snöflingor faller, ljusen gnistrar och snart knackar julen på dörren.

Snöflingor faller, ljusen gnistrar och snart knackar julen på dörren.

Utan att göra en resumé av året kan jag snabbt konstatera att 2017 har varit händelserikt, mycket händelserikt. Förutom att en ny styrelse tillträdde i april har vi haft över 40 nätverksträffar fördelat på Göteborg, Malmö, Stockholm och Uppsala. Vi har också knutit till oss nya medlemmar och partners, haft besök av deltagare från hela världen i samband med World Workplace Europe, skapat målsättning för ökad samverkan med våra medlemmar, slagit deltagarrekord på den årliga Nordic Workplace konferensen och mycket mer.

Apropå Nordic Workplace så vill vi i styrelsen rikta ett stort tack till alla som på olika vis deltog på eventet. Temat för dagen var Empowering FM och genom ett brett program med olika infallsvinklar var målsättningen att inspirera och fokusera på morgondagens FM.

 

IMG_0841I äkta framtidsanda gav Jeffrey Sanders från Copenhagen Institute oss en inblick i hur man levererar FM som en orkester. På framtidens arbetsplats ska man kunna känna energin från medarbetarna som ”spelar” servicen. Anna Rudberg och Fredrik Sandqvist från Coor belyste vikten av att sätta kundens upplevelse i centrum och lyfte fram hur servicedesign kan användas för att förbättra användarupplevelsen. Eric Van Bael från MCS lät oss hänga med på en dag på den digitala och uppkopplade arbetsplatsen medan Marie Boregrim från Potential Project lät oss träna mindfulness genom att testa vår multitaskingförmåga och att drilla vår uppmärksamhetsmuskel.

Bild6Vi fick också höra om Sveriges allra första Vested kontrakt inom FM då en hel skara ifrån Telia, Veolia, EY och Lindahl berättade om sina erfarenheter kring processen och det följande fördjupade partnerskapet. Tor Barfod från Sodexo berättade bland annat om värdet av samhällsansvar och livskvalité inom FM. Göran Garberg från United Spaces visade att Co-Working är en stark trend som är här för att stanna. Samhalls Mats Eliasson berörde oss alla när han påminde oss om betydelsen av att se, uppskatta, erkänna och förstå att alla kan bidra. Vår värld må bli alltmer digitaliserad men vi får inte glömma bort den mänskliga faktorn. Avslutningsvis presenterade Peggie Roth från Leesman rykande färsk data och de senaste resultaten om viktiga faktorer som påverkar arbetsplatsens prestanda.

Bild1I samband med detta vill jag också passa på att berätta att vi precis gjort en sammanställning av enkätundersökningen som skickades ut efter Nordic Workplace och tar till oss samtliga åsikter och kommentarer. Alla tankar och idéer är väldigt värdefull input inför planeringen av Nordic Workplace 2018. Sammanfattningsvis har vi fått övervägande positiv feedback vilket är otroligt roligt. Jag fastnar lite extra vid kommentarer som ”Tummen upp för bra samarbete och dialog”, ”härlig energi”, ”pricksäkert och underhållande”, ”proffsigt och innehållsrikt program”. Så här i stundande juletid för det mig osökt till Walt Disneys citat ” There is no magic in magic. It´s all in the details”

Med det i sinnet vill inte bara Kalle Anka och hans vänner önskar er alla en God Jul utan även hela gänget i IFMA:s styrelse.

Sandra Dahl, styrelseledamot IFMA

Bild7