Röster från Nordic Workplace

Röster från Nordic Workplace

nwwp

På torsdagen fylldes Clarion Hotel Signs lokaler fulla med FM-intresserade människor, en riktigt stor uppslutning dagen till ära. Dagen kickades igång av Victor Mannerholm Hammar, IFMA Sveriges ordförande, som introducerade temat Healthy People in a Digital World, och den internationelle talaren och ”Zoo-keepern” Nigel Risner som hade med sig elefanter, lejon, delfiner och apor upp på scen. Datumet för nästa Nordic Workplace är redan satt, boka in 23 oktober 2019 i era kalendrar.

”Att lyssna till Nigel är en inspirerande upplevelse – han använder sig av interaktivitet och anpassar sitt budskap blixtsnabbt enligt åhörarna.”

Årets Nordic Workplace var en väldigt intressant och upplevelsefylld dag med namnkunniga internationella talare och representanter för ledande företag i Norden så som Marie Andersson, Telia, Niclas Nordin, Coor, Linda Palac, E.ON, Ola Bäck, ISS Facility Service, Ingemar Wikman & Annelieke Ettema Luczak, ICA, Henrik Gustafsson, Knowit Experience, Magnus Löfsjögård, Sodexo Nordics, Sebastian Tarkowski, Grow, Edvin Hellsing iOpinion. Opening och closing key note var; Nigel Risner, en brittisk föredragshållare och kommunikationsexpert samt Kay Sargent, Senior Vice President & Director of Workplace Practice för HOK – en av världens mest spännande utvecklare av kommersiella fastigheter och arbetsplatser. Kay har med sina mer än 30 års erfarenhet identifierat ett antal trender och utvecklingslinjer för våra arbetsplatser och pratade om detta vilket hon kallar för ”The Big Shift”.

Nytt för i år
var även möjligheten att nätverka och diskutera konferensen i form av Runda-bordworkshops som leddes av årets moderatorer som var Victor Mannerholm Hammar, ordförande IFMA Sverige, Karin Ståhl, vice ordförande IFMA Sverige, och som guidade alla genom dagen. Det nya upplägget med Rundabordssamtal DSC_1876ledde till många nya kontakter och intressanta diskussioner. Nordic Workplace hade även flera nya utställare vilket gav nya möjligheter till nätverkande och utställningen fick ett nytt utseende.

Branschen tampas dagligen med olika sorters utmaningar. Under årets konferens diskuterades flera möjligheter kopplat till hälsa och digitalisering vilket var konferensens huvudämnen. Många som var där var intresserade av att höra hur andra jobbar och tar sig an de olika utmaningarna man dagligen stöter på i branschen.

DSC_2187IFMA Innovationspris i FM
För första året delades ut pris för bästa innovation inom FM och Lingio blev första vinnaren för sitt samarbete med Sodexo. Christine Norberg Francille från Sodexo tyckte det var extra roligt att vinna första upplagan av priset. ”Det är en stor ära att få första pris i IFMA:s innovationspris inom FM, detta betyder otroligt mycket för oss”.

Vi på IFMA ser fram emot nästa års intressanta bidrag.