Mot ett ännu bättre 2019!

Mot ett ännu bättre 2019!

Vi börjar närma oss slutet på 2018 även om mycket såklart ännu återstår. Jag är nyligen hemkommen från IFMAs strategikonferens inför 2019. Vi har jobbat stenhårt under 24 timmar med hur vi vill utveckla IFMA under nästa år. Det har varit fantastiskt inspirerande och det finns många bra idéer, men som alltid vill vi utgå från vad ni som medlemmar vill ha. Det är därför vi också har en medlemsenkät ute nu i november. Vi uppskattar verkligen om ni tar er tid att ge oss feedback!  Jag har tjuvkikat på de svar som redan kommit in och det är massor av spännande kommentarer som vi kommer att ta till oss.

Jag är själv relativt ny i styrelsen. Började i april och har mitt ordinarie jobb på ISS. Mitt ansvarsområde i styrelsen är just medlemmar.  Jag jobbar med att utveckla vårt erbjudande till er medlemmar och hur vi ska få ännu fler att vilja bli medlemmar hos IFMA. Kontakta gärna mig och ni har tankar och idéer kring detta.

För min del har jag flera anledningar att se fram emot 2019. Det är också året då jag kommer få flytta in i ett nytt kontor. För tillfället bor vi som jobbar på ISS huvudkontor i en tillfällig lösning medan de nya lokalerna renoveras. När man på detta sätt tvingas arbeta i en mindre väl anpassad arbetsmiljö inser man värdet av det välfungerande kontoret och att vi påverkas mycket mer av miljön runt om kring oss än vad vi annars tänker på. Så är det ju generellt med vår bransch FM – ofta är det avsaknaden av det vi levererar som märks – när vi gör det vi ska så är det självklart. Det går ju också att vända på detta och uppnå en positiv effekt genom att överraska med det lilla extra då och då – gör gärna det. Inte bara på jobbet men även hemmavid. Det behövs under denna mörka årstid!

Jag vet att många av er deltagit i de nätverksträffar som vi hållit under året –de har varit välbesökta. Själv var jag med och lyssnade på Leesman i Stockholm och fick lära mig mycket spännande om vad som verkligen –enligt analys av fakta – är viktigt för att få till ett välfungerande kontor. Och med tanke på vår ombyggnation som är så lyssnade jag extra då de talade om att det viktigaste är att få basfunktionerna på kontoret att fungera – en bullerfri miljö med god plats för eget arbete.

Det finns fortfarande chansen att delta på nätverksträffar under 2018. Den 4-5 december så presenterar Lingo sin app för språkinlärning i Göteborg och Malmö. Lingio vann IFMAs innovationspris i år för denna spännande tjänst som hjälper nyanlända att snabbare komma in i arbetslivet. Hinner ni inte med det i stöket innan jul så vet jag att det kommer ett mycket spännande program för nästa år.  Hoppas vi ses!

 

Rose-Marie Källkvist