IFMA – året som gått och året som kommer

IFMA – året som gått och året som kommer

iStock_000073628989_LR

När jag summerar IFMA året 2018 har branschorganisationen vuxit och bidragit till att fler medlemmar har haft möjlighet att ta del av spännande nätverksträffar, branschledande innovationer och stärkt sina nätverk inom FM-branschen. Tack vare att både antalet medlemmar, sponsorer och deltagare på nätverksträffar slagit nya rekord har vi kunnat stärka upp IFMAs kansli inför året som kommer. Det lägger grunden för att ta verksamheten till nästa nivå under 2019 och jag ser fram emot ett spännande IFMA-år tillsammans!

Under året som kommer ser jag fram emot att verka för att IFMA ska fortsätta att utvecklas som en inkluderande och välkomnande branschorganisation. Som internationell branschorganisation har vi utgått från tre värdeord connect, learn och advance. För mig innebär det att vi som branschorganisation kopplar samman personer, företag och organisationer i FM-branschen, dvs. ”connect”. Vidare ser jag att IFMA ska fortsätta bidra till att vi lär av varandra och skapar förutsättningar för vidareutbildningar, dvs. ”learn”. Jag ser också att IFMA bidrar till att vi avancerar och tar nästa steg som bransch, företag, organisationer och individer, dvs. ”advance”.

Nätverksträffar är ett bra sätta att ”connecta” och jag har redan nu lagt in placeholders i min kalender för några av årets höjdpunkter såsom IFMAs studieresa World Workplace Europe 19-22 mars och Nordic Workplace 23 oktober. I medlemsenkäten vi genomförde under hösten frågade vi om intressanta teman för nätverksträffar. Några av de teman som lyftes fram var nya kontorslösningar och aktivitetsbaserade arbetsplatser, digitalisering inom FM och nya affärsmodeller såsom Vested. Flera nätverksträffar kopplade till dessa teman är redan inplanerade och fler kommer att lanseras inom kort. För att hålla sig uppdaterad kring kommande event rekommenderar jag att ta del av IFMAs nyhetsbrev, lägga till IFMA Sverige som LinkedIn-grupp eller helt enkelt logga in på länken ”här” för att komma till hemsidan för nätverksträffar och events.

Jag ser fram emot att ses under 2019!

 

Victor Mannerholm Hammar, ordförande IFMA  Sverige