Halvdagskonferens med NCC & Volvo Group

Halvdagskonferens med NCC & Volvo Group

Många nya kontakter knöts under en inspirerande förmiddag med IFMA, NCC och Volvo Group. Dagens tema var Hållbar stadsutveckling och vi fick ett smakprov på framtidsplanerna för Göteborg. Utmaningar och hållbarhetsmål kräver kreativa lösningar i stadsplaneringen och NCC och AB Volvo gav oss god förhoppning om en hållbar stadsplan med allt från arbete för minskade utsläpp, miljövänligt byggande, hållbar snöhantering, hållbar materialhantering, nya kommunikationslösningar i form av cykelinfrastruktur och elektrifiering av alla typer av fordon samt mycket annat.

Det är idag så viktigt med ett bredare perspektiv och deras aktiva arbete med de 17 hållbarhetsmålen,ceciilia engagemang för att bekämpa klimatförändringar genom exempelvis samarbete med Världsnaturfonden ger ytterligare inspiration. Stadsutveckling tar tid och kräver samarbete. Tillsammans kan vi bidra till ett mer hållbart samhälle.

Dagen avslutades med lunch och Domen som sommartid förser besökarna med grönskande väggar, sittmöbler, träd och planteringslådor med ätbara grödor kunde trots regn och februaritemperatur skydda oss så att vi kunde avnjuta en god hållbar lunch i en någorlunda varm ”utomhuskänsla”.