Fortsatt satsning på Facility Managers inom yrkeshögskolan

Fortsatt satsning på Facility Managers inom yrkeshögskolan

AH IFMA Nyhetsbrev jan 2020 - final

Fortsatt satsning på Facility Managers inom yrkeshögskolan

2012 var ett gyllene år för FM-branschen i Sverige, det var nämligen då yrkeshögskoleutbildningen Facility Manager startade för första gången hos Affärshögskolan i Malmö. Sedan dess har utbildningen även kommit till Stockholm och Göteborg, med totalt cirka 300 personer som läst utbildningen. Och nu ökar antalet studieplatser på yrkeshögskolan!

Workplace experience och digitalisering

Facility Manager är en tvåårig utbildning på yrkeshögskolenivå, som är skräddarsydd av branschen och innehåller flera olika kurser som behandlar alla delar inom FM, vilket ger de studerande vad som krävs för att bli anställningsbara direkt efter examen. En nyhet för i år är kursen ”Workplace experience och digitalisering” som ingår hos Malmö och Stockholm.

– Kursen syftar till att möta nya trender och teknologin i FM-branschen, säger Isak Gerrbo, utbildningsansvarig i Stockholm.

Fler anställningsbara inom FM-branschen

IFMA och Affärshögskolan har länge samarbetat kring utbildningen och när Myndigheten för yrkeshögskolan presenterade årets resultat av ansökningsomgången för YH-utbildningar stod det klart att det fortsätter att satsas på Facility Management. Affärshögskolan fick totalt sex nya beviljanden om utbildningsstarter i Malmö och Stockholm, uppdelat på tre år per ort. Och sedan tidigare har utbildningen två starter till i Göteborg.

Till hösten startar därmed tre utbildningar inom Facility Management på Affärshögskolan i Göteborg, Malmö och Stockholm, vilket innebär att FM-branschen kommer att kunna få 102 nya potentiella medarbetare inom en tvåårsperiod. Och hela 169 stycken till mitten av 2024.