IFMA krönika mars

IFMA krönika mars

Vi är många som just nu sitter och funderar på hur både världen i stort och det som ligger oss närmare som våra kontor, resor, arbetsmönster kommer se ut både kommande år och framöver.

Jag tror inte att något sitter på facit, det kommer vara en kontinuerlig utveckling styrd av flertal faktorer men det vi vet är att digitaliseringen har fått en skjuts som vi aldrig tidigare har sett. Vi pratar inte längre OM utan HUR det kommer ser ut. HUR mycket digitala kommer vi vara och hur kommer hybrid lösningarna ser ut?

Under de senaste 12 månaderna har även vi på IFMA ställt om från fysiska träffar till digitala. Vi har genomfört ett flertal digitala nätverksträffar, korta seminarium och paneldebatter digitalt. Och dessutom ställde vi om vår stora årliga konferens Nordic Workplace till att helt genomföras digitalt.

Jag tror vi alla nu längtar igen efter de fysiska och sociala träffarna men det digitala kommer alltid från och med nu finnas med då vi ser flera mervärden med dem.  Via digitala möten når vi alla er medlemmar på ett effektivt sätt utan att tid och pengar behöver läggas på resor. Vi ser också att det kan vara lättare att få attraktiva talare och medverkande i våra event, kanske till och med interntaionella, då det inte går så mycket av deras värdefulla tid. Och så tror vi att digital utbildning kommer bli en naturlig del i hur vi inhämtar kunskap och nya idéer – vi är ju redan där. Vi kommer därför fortsätta utveckla vårt digitala material och utbud men parallellt titta på hur vi kan få till det fysiska mötet när det blir möjlighet till det igen. 

Charlotte Ivars, Ledamot i IFMA Sverige

Jag har under mitt första år i IFMAs styrelse haft förmånen att få engagera mig i våra event och också leda flera av våra paneldebatter. Vi har adresserat många olika aktuella ämnen som tex Psykisk ohälsa – den tickande folkhälsobomben samt både lyssnat på paneler med HR chefer respektive tre av våra största FM bolag kring hur de ser på framtiden under och efter pandemin. Det har varit mycket givande kunskap- och erfarenhetsutbyten och jag hoppas ni har haft möjlighet att lyssna in.

Till sist vill jag därför också pusha för våra kommande digitala event som kommer under våren. Vi har ett fullpackat schema med många intressant gäster bl.a kommer vi prata om arbetsgivarens arbetsmiljöansvar vid hemarbete med flera arbetsmiljöexperter.

Håll utkik i vårt nyhetsbrev och anmäl er så ses vi digitalt under våren!