IFMA krönika

IFMA krönika

Det går fort nu! Våren förändrar naturen från dag till dag. Körsbärsträden som hade knoppar för ett par dagar sedan står nu i full blom. Lika fort går det på andra fronter även om det inte alltid känns så – vaccineringarna mot Corona rullar på och snart är det förhoppningsvis dags för den egna sprutan och därefter dags att komma tillbaka till kontoret igen. Det är säkert många av er som har fullt upp med att förbereda för hur det ska gå till och vad som ska gälla för era medarbetare framöver. 

Rose-Marie Källkvist,
Ledamot IFMA Sverige

För mig själv har längtan tillbaka till kontoret aldrig varit så stark som nu när det är så nära men så känner ju inte alla. För en del har hemarbetet fungerat bättre än tidigare och för andra, varav många av dem i vår bransch, har det inte funnits någon möjlighet till hemarbete utan de har varit på plats på arbetet under hela pandemin. För så är det ju – vi har alla olika arbetssituationer och behov och det som passar mig och mitt arbetsteam bäst kanske inte är relevant för någon annan. 

Detta med att vi inom Facilty Management måste skapa lösningar där det finns alternativ som passar olika individer och team är en nyckelfråga för mig och något som kännetecknar god FM. Vi utgår inte ifrån vad vi tror är bäst eller vad som passar oss själva. Baserat på fakta, utformar vi arbetsförhållandena så att det finns lösningar som passar varje individ och team för att säkerställa att just de kan jobba effektivt och trivas på jobbet.  

En nyckelfråga för att lyckas med detta är självklart att vi känner vår egen organisation men jag hoppas att vi inom IFMA, genom kompetens och erfarenhet, kan hjälpa er i det svåra arbetet att bygga det nya arbetslivet efter Corona. Vi ses på den nya arbetsplatsen – men fram till dess – gå ut och njut av vårsolen och de vackra körsbärsträden.