Local leader – IFMA Young Professionals

Local leader – IFMA Young Professionals

Globala IFMA kommer under 2021 starta upp en internationell arbetsgrupp som vänder sig till Young Professionals. Syftet med gruppen är att skapa värde inom IFMA som är intressant för unga och nya i branschen men också att skapa intresse för branschen så att företag kan attrahera och behålla unga människor.

IFMA Sverige representeras av Sofie Hansson, Area Manager på ISS Facility Services AB.

År 2017 packade jag mitt pick och pack för att flytta från Skåne till Stockholm och börja studera Facility Management på Affärshögskolan. Egentligen en ren och skär chansning eftersom jag inte hade någon erfarenhet av FM men jag hade gjort min research och kriterierna för utbildningen var som skrivna för min personlighet, dessutom var det en bransch som var på väg upp i Sverige. Redan första veckan i skolbänken pratades det om IFMA. Jag började tidigt gå på event, bygga relationer och suga åt mig all information jag kunde från nätverksträffarna och jag kan, utan att överdriva, tacka IFMA för det starka nätverk jag har inom FM-branschen idag.

Inom utbildningen på Affärshögskolan finns det möjlighet att göra på LIA (praktik) perioder. Jag landade i att det var ett smart drag att börja på ett stort bolag för att ha möjlighet att lära mig så mycket som möjligt. ISS var det bolag som vågade tro på mig tidigt i karriären och efter min första praktikperiod blev jag kvar där och axlade rollen som Tjänsteansvarig för Arbetsplatsservice. I nästan 7 månader sprang jag mellan Affärshögskolans lokaler i Liljeholmen till ISS huvudkontor i Marievik några hundra meter bort. Sedan första dagen på FM-utbildningen har jag fått möjlighet att lära mig otroligt mycket i en bransch som utvecklas hela tiden. Det ISS gjorde var att ta en chansning på en driven och ambitiös ung kvinna och det är precis det som jag vill hjälpa företag och unga talanger inom branschen att göra genom min roll som Local lead för Young Professionals i Sverige.