IFMA krönika

IFMA krönika

Solen skiner, värmen är här och restriktionerna lättar och semestertider inom räckhåll. De positiva tecknen är många just nu. Det blir en spännande höst att se hur det nya normala utvecklar sig. Många av oss har varit borta från våra arbetsplatser och inte träffat kollegor på snart 18 månader.

Vi pratar mycket om hur det blir vid återkomsten till arbetsplatsen, vilka nya normer som kommer att stanna kvar? Vi pratar mycket om, hybridlösningar och andra varianter.

Hur blir det personliga bemötandet i det nya normala? Kommer vi snart tillbaka till gamla traditioner och invanda beteenden som handslag och kramar eller kommer fothälsningen och armbågshälsningen eller att på lagom avstånd lägga handen på hjärtat att stanna?

Tittar man tillbaka cirka ett år var budskapen från forskare och andra som uttalade sig väldigt olika. Några ansåg att vi efter pandemin fort kommer att komma tillbaka till invävda rutiner; de är så starka traditioner, de bryts inte så fort. Andra såsom till exempel USAs smittskyddsläkare Anthony Faucci menade att handslaget inte ska komma tillbaka alls efter att pandemin helt är över. Smittorisken är för stor och nästa pandemi kan komma snabbare än vi tror.

David Lang, ledamot IFMA styrelse

Nu har kanske pandemin pågått längre än vad många trodde och framförallt hoppades på, men hur vi ska bete oss när vi kommer tillbaka till arbetsplatserna är inte självklart. Hur vet jag vad min kollega eller andra jag träffar i arbetslivet tycker är ok?

Jag har såklart inte svaret. Antingen vinner traditionen så småningom och allt blir som innan eller så blir det även där hybrider och situationsanpassat. Det jag vet är att det är mycket annat än avstånd och möblering som kommer kräva sina nya lösningar när många kommer tillbaka och FM leverantörer och beställare ställs inför nya utmaningar att hantera. Jag vill passa på att önska er alla på IFMAs vägnar en skön och härlig sommar! Våra events och panelsamtal ökar i popularitet vilket är kul och vi kommer tillbaka i höst med fler spännande samtal.

Håll utkik på vår hemsida eller vår kanal på LinkedIn så hörs och kanske till och med ses vi till hösten!