IFMA Krönika

IFMA Krönika

Goda råd är inte alltid dyra!

Plötsligt är hösten här och på något magiskt sätt verkar tiden alltid gå snabbare då – i år mer än någonsin. Den långa perioden av påtvingat hemarbete är över för många och det är dags att möta kollegor, kunder och leverantörer i verkliga livet.

 

Återgången till kontoren har orsakat viss förvirring i laguppställningen. En till synes aldrig sinande ström av frågor kastas mellan lag och spelare nere på plan. Samtidigt, nästan öronbedövande,  hörs supporterläktarens engagerade utrop av nya data och förslag på innovativa lösningar. Det är inte lätt att hitta rätt, men ska man vara ett lag att räkna med så handlar det inte bara om den pågående matchen. Det handlar minst lika mycket om att sålla ibland de goda råden för att hitta den perfekta mixen som gör det lätt att rekrytera ett vinnande lag i framtiden i framtiden.

Som bransch befinner sig FM i ett unikt fördelaktigt läge. Pandemin har visat värdet av det lösningsfokus som kännetecknar vår bransch  och hur strategiskt viktigt det är med väl fungerande FM. Nu gäller det för oss att bygga vidare på det nya förtroendekapitalet och bli än mer delaktiga i att möjliggöra den transformation av arbetslivet som pågår idag och de närmsta åren.

En viktig nyckel för att kunna erbjuda det stöd och den insikt som behövs är såklart ett väl fungerande branschnätverk. Här fyller IFMA en viktig roll, så tveka inte att ta del av allt det som erbjuds, det finns något för de flesta smaker.

På årets Nordic Workplace, den 11-12 november, tar IFMA Sverige avstamp hur vi ska kunna fortsätta stärka FM! Vi bjuder på inspiration, kunskap och dialog för att rusta oss för de utmaningar som väntar inom DigitaliseringHälsa & Välmående, Miljömässig Hållbarhet samt Attraktiv Arbetsplats.  Dag 1 delar en rad tunga key note speakers sina insikter och vi följer upp med panelsamtal med ännu fler experter som fördjupar diskussionen. Dag 2 har formats utifrån medlemmarnas önskemål. Vi inleder med korta inspirationspresentationer för att sedan delas upp i mindre fokusgrupper med möjlighet att nätverka och utbyta kunskap med branschkollegorna.

Jag hoppas du tar dig tid att komma – goda råd är inte alltid dyra.

 

 

 

 

 

 

 

Joachim Boëthius
Styrelsemedlem IFMA Sverige