Mimboxen blev årets FM-innovation 2021

Mimboxen blev årets FM-innovation 2021

Vinnaren av årets IFMA innovationspris blev Coor tillsammans med samarbetspartnern Mimbly för utveckling av hållbara tvättlösningar och Mimboxen.

Genom Mimboxen, som kopplas till tvättmaskinen, tittar företaget på ett antal stora miljöproblem som vattenförbrukning, energieffektivitet och mikroplaster. Mimbly grundades som ett studentprojekt på Chalmers tekniska högskola 2017 med fokus på att utveckla hållbara tvättlösningar. Genom Mimboxen tar man sig an ett antal stora miljöproblem så som vattenförbrukning, energieffektivitet och mikroplaster.

Med nomineringen:

Bidraget stödjer flera av vår tids stora utmaningar för hållbar utveckling – minskad energianvändning och påverkan på vatten och marina resurser. Genom att återanvända vatten vid tvätt så minskas förbrukningen av energi, användningen av drickbart vatten och mikroplaster kan filtreras bort innan det når sjöar och hav.

Mätningar visar på upp till 70% vattenbesparingar, en energieffektivisering motsvarande 40% koldioxidutsläpp och 80% filtrering av mikroplaster.

Vi anser att den här lösningen hjälper FM-kunden och vår miljö på ett tydligt sätt. Genom att Mimbox tar hand om ”gråvatten” och kan kopplas till befintliga tvättmaskiner så kan redan gjorda investeringar utnyttjas på ett bättre sätt.