Platsannons: Sektionschef miljöer till Folksam

Platsannons: Sektionschef miljöer till Folksam

I det här jobbet får du vara med att påverka Folksams framtida arbetsplats genom att utforma våra mötesplatser och arbetssätt samt att driva Folksams framtida kontorsstruktur. Låter det spännande? Tveka då inte att läsa vidare.

Jobbet finns inom enheten Människor och miljöer. Vi är cirka 100 personer med ansvar för Folksams kompetensförsörjning (HR) och miljöer (lokaler och tjänster i miljöerna). Inom sektionen Miljöer är vi idag cirka 40 personer på nio olika orter och kontor runt om i Sverige. Miljöer består av tre avdelningar; Restaurang Tullgården, Förvaltning och utveckling miljöer samt Lokalservice och du kommer att ha 5 direktrapporterande varav 3 chefer.

Det här gör du som sektionschef för Folksam Miljöer
Du har ett övergripande ansvar för våra miljöer och driver vårt aktivitetsbaserade arbetssätt framåt. Du driver Folksams framtida kontorsstruktur och har alltid hållbarhet i fokus.
Samspelet människa, miljö och teknik är ständigt i vårt fokus och verksamheten ställer krav på nya mötesformer och arbetssätt. För att möta nuvarande och framtida behov behöver vi fortsätta utveckla hållbara moderna miljöer och teknik som stödjer framtida arbetssätt och en hållbar arbetsmiljö.

Ditt ansvarsområde är brett vilket bland annat innebär att:
• säkerställa att miljöers tjänster är tillgängliga, har hög kvalité och hög servicenivå
• säkerställa avtal och leverantörssamarbeten som bidrar till ett gott partnerskap, kostnadseffektivitet och ett hållbarhets- och miljötänk
• driva Folksam miljöers hållbarhetsarbete med rätt miljöval och återvinning/återbruk.
• bidra till moderna mötesplatser och hållbar arbetsmiljö.

Frågorna inom miljöer har flera beröringspunkter inom och utanför den egna enheten. Detta innebär att du kommer att arbeta i flera olika tvärfunktionella grupper inom Folksam. I dessa sammanhang har du och en viktig roll att samordna, driva och skapa förutsättningar för att få framdrift i frågor och initiativ. Du samverkar också med skyddsombud och de fackliga organisationerna i olika frågeställningar.
Du ingår i Människor och miljöers ledningsgrupp och bidrar till att Folksam har en hållbar kompetensförsörjning och är en attraktiv arbetsplats. Du rapporterar till Chef Människor och miljöer.

Är du den vi söker?
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och flera års chefserfarenhet. Du är van att leda genom chefer, samordna arbete i ledningsgrupp och erfarenhet av att driva förändring med hållbara resultat. Du har ett intresse och förståelse för hur miljöer, beteenden och teknik behöver samspela för att få till effektiva processer, arbetssätt och hållbar arbetsmiljö. Du är van att jobba med upphandling och har erfarenhet av förhandling och leverantörssamarbeten.
Som ledare skapar du tydlighet och engagemang kring riktning och prioriteringar. Du är trygg i ditt ledarskap och har förmågan att entusiasmera och leda genom andra. Du lägger ner tid på att skapa ett tillitsfullt arbetsklimat med goda relationer, effektiva samarbeten och tydlig kommunikation.
Arbetet och frågorna är omväxlande och föränderliga och du har förmågan att röra dig mellan strategisk, taktisk och operativ nivå. Vidare är du lyhörd mot verksamhetens behov och kan snabbt göra anpassningar, samtidigt som du gör kloka avvägningar vad som blir bäst utifrån ett helhets- och ett hållbarhetsperspektiv.

Utvecklas tillsammans med oss
Folksam är ett kundägt företag med stort fokus på hållbarhetsfrågor. Vi har många roliga, utvecklande jobb och bra förmåner. Vi tror på ett hållbart arbetsliv och hos oss har du goda chanser till en spännande karriär. Vi erbjuder flexibilitet att varva arbete på kontoret och hemifrån utifrån verksamhetens behov. Våra trevliga kontor runt om i landet ger mötesplatser för samarbete, lärande och en gemensam kultur – tillsammans skapar vi engagemang och kraft framåt! På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet
Du är välkommen att skicka in din ansökan redan idag, men senast 22 maj 2022.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Chef Människor och miljöer Pernilla Glad, 0725- 82 19 05.
Fackliga representanter: Forena Anneli Ersson, 0708-31 69 22, Akademikerföreningen Ann-Louise Andersson, 0708-31 61 44 och Handels Mikael A Carlsson, 0708-31 51 32.