Digitala hot mot det moderna kontoret – hur medveten är du?

Digitala hot mot det moderna kontoret – hur medveten är du?

Skärmavbild 2019-10-07 kl. 20.59.11

Besökssystem och multifunktionsskrivare är vanlig utrustning som finns på de flesta arbetsplatser men hur står det till med säkerheten egentligen?

På utsidan kan det se ut som inte mycket hänt de senaste åren men idag har ”skrivaren” utvecklats till sofistikerade datorsystem som är anslutna till företagsnätverk, internet och ofta andra enheter – något som kan medföra hög risk och utsatthet för bland annat hackning.

Sharp har nyligen gjort en stor undersökning för att ta reda på hur informerade vi är om hot och säkerhetsrisker på arbetsplatsen. Den visar att nio av tio kontorsanställda inte uppfattar sin multifunktionsskrivare som en potentiell säkerhetsrisk.

Kom och ät en god frukost på Sharps huvudkontor i Alvik, Gustavslundsvägen 12, där vi under 45 min går igenom vilka de största identifierade riskerna är och hur du bäst skyddar dig mot dem.

Varmt välkommen önskar vi på Sharp!

Var: Gustavslundsvägen 12, Alvik
När: 5 november kl. 08.00 – 09.00, med frukost från 07.30

Kommer du i bil finns ett fåtal platser utanför byggnaden, annars parkerar du enklast i garaget vid ICA Alvikstorg 200 m från vårt kontor. Åker du kommunalt, tar du dig smidigt hit med tunnelbanan eller Tvärbanan till stationen som heter Alvik och går sedan ca 400 m.