IFMA nätverksträff – Microsoft Smart Spaces

IFMA nätverksträff – Microsoft Smart Spaces

Smart Spaces – Inspirationspresentation

Tid: Tis 10 april. 07:30 Frukost och mingel. 08:00-09:00 Smart Spaces Inspirationsdragning.
Plats: Vasakronan, Mäster Samuelsgatan 56, Stockholm

Vi ser ett stort och utökat intresse för smarta arbetsplatser, byggnader och städer. Allt fler inser hur uppkoppling, uppföljning och automatisering av funktioner i arbetsplatser, byggnader och städer möjliggör attraktivare, effektivare (kostnads-, yt- och resurseffektivitet), produktivare, säkrare och hållbarare lösningar. Vi ser också att den digitala arbetsplatsen börjar allt mer integrera med den fysiska arbetsplatsen.

Några av de vanligaste Smart Spaces-lösningarna idag är kopplade till energioptimering, ytoptimering eller produktivitet och användarupplevelse hos de som nyttjar ytorna. Det handlar om att minska energikonsumtion och managera energikostnader, optimera ytor och driftskostnader, samt framför allt om att skapa en attraktiv miljö som främjar syftet med ytan och produktiviteten hos de som nyttjar ytan. I våra delade och öppna arbetsytor har vi exvs behov av många nya lösningar för att verkligen få till en attraktiv, effektiv och sömlös användarupplevelse och produktiv samverkan.

Under detta frukostmöte kommer Charlie Lagervik, Microsofts IoT Lead i Sverige och Finland, guida och inspirera oss inom Smart Spaces fantastiska värld där möjligheterna för våra respektive verksamheter är enorma. Hur långt har vi kommit och vart är vi på väg? Vi kommer också få ta del av några spännande partnerssamarbeten inom området så som exvs med Vasakronan och Klipsk.

image001

Om Charlie Lagervik: Charlie arbetar på Microsoft som IoT Lead i Sverige och Finland och fokuserar på att accelera nyttjandet av Microsofts IoT-tjänster hos partners och kunder. Charlie har över 20 års erfarenhet från IT och maskin-till-maskin industrin från framför allt tillverknings- och Telecom-industrin, och har under senaste åren drivit Smart Spaces IoT-projekt i Sverige i nära samarbete med Microsofts IoT-ingenjörsteam. Charlie har till och med globalt svart bälte i Azure IoT!