IFMA – Uppsala domkyrka

IFMA – Uppsala domkyrka

f3726928-1624-4fe5-b5ee-59f42e344304

Vi är nu redan inne i december månad och julen står för dörren, detta innebär i vanlig ordning att det har blivit dags att avrunda IFMA för året. Vi har redan börjat fila lite på vårterminens träffar och vi ser fram emot att presentera många nya och spännande projekt när vi kör igång igen efter årsskiftet. På 2019-års sista IFMA ska vi få höra lite mer om ett av Uppsalas mest kända landmärken, Uppsala domkyrka.

Domkyrkans 118,7 meter höga torn fick sitt utseende i slutet av 1800-talet. Högst upp på spiran sitter ett tornkrön bestående av kors och dekorationer tillverkade av gjutjärn. Senast och den enda gången tidigare som tornkrönen renoverats var på 1970-talet, då hela Uppsala domkyrka renoverades.
I samband med den renoveringen målade man på plats om tornkrönen, men vid den nu pågående renoveringen behöver de ses över i större omfattning. Förutom tornens höjd, tornkrönens vikt och utmaningen att ta sig dit upp måste även anpassningar göras så att kyrkans verksamhet kan bedrivas som vanligt.

Byggledare Viktor Wadelius, PE Teknik & Arkitektur AB, presenterar projektet i stort – och berättar mer om utmaningarna och resultatet av arbetena hitintills.

Varmt välkomna!

Var: Katedralcaféet vid domkyrkan.
När: Torsdag 19 dec kl. 7.30-9.00
Värd: Projektengagemang

Anmäl dig här!
Vänligen meddela receptionen@ahlford.se om du har anmält dig men inte kan närvara.