IFMA – Uppsala Stadshus

IFMA – Uppsala Stadshus

Skärmavbild 2019-11-06 kl. 22.54.54

2019 går med full fart mot sitt slut, men vi har fortfarande några spännande IFMA-frukostar kvar att se fram emot. Nu i november blir det återigen ett högaktuellt projekt i fokus. Vi är mycket glada över att Peab Sverige AB tillsammans med FFAB/Ihus vill bjuda in oss till en presentation och visning av Uppsala Stadshus som är under ombyggnation.

Peab Sverige AB omvandlar och bygger i en samverkansentreprenad med FFAB/Ihus ett nytt Stadshus för oss invånare i Uppsala stad. 1957 höll Uppsala kommun en arkitekttävling för att bygga det nya Stadshuset. Vinnarna blev bröderna Erik och Tore Ahlséns förslag Fröjas sal som var en byggnad i sex våningar med en innegård. När Stadshuset var klart 1964 hade man bara byggt hälften av huset eftersom kostnaderna blev för höga. Därefter har frågan om att bygga klart Stadshuset tagits upp flera gånger under åren. Under 2016 startade Uppsala kommun en arkitekttävling för att få in förslag på hur man skulle kunna bygga ut Stadshuset på bästa sätt. Vinnaren blev Henning Larsen Architects för deras förmåga att förena den gamla delen med den nya delen av huset.

Peab Sverige AB med FFAB/Ihus berättar om projektet och dess resa och vi avslutar med en rundvandring ute på byggarbetsplatsen.

Vill du veta mer hittar du information på Uppsala stadshus

Var: Stadshusgatan, Peab platskontor (ligger där bussarna kör in till stationsområdet bakom musikbutiken).
När: Torsdag 28 nov, kl. 7.30-9.00
Värd: Peab Sverige AB tillsammans med Uppsala kommun Förvaltningsfastigheter AB/AB Uppsala kommuns Industrihus

Anmäl dig här!