Uppsalas stadsodlingsår 2017

Uppsalas stadsodlingsår 2017

Välkomna till vårens sista IFMA nätverksträff – Uppsalas stadsodlingsår 2017

Majträffen brukar av tradition äga rum i en park. I år frångår vi dock traditionen något. Dels genom att hålla majträffen i juni (även om det är med minsta möjliga marginal) och dels genom att faktiskt inte ses i en park. Men misströsta inte, temat kommer ändå vara växtlighet och odling!

Stadsodling har blivit ett allt mer vanligt och populärt fenomen, främst i storstäderna. Vi människor tycks ha en inbyggd längtan till landet, men vill ändå bo och verka i städerna. Därför sätts allt mer fokus på att skapa möjlighet till odling i staden på olika sätt. I anknytning till Uppsalas stadsodlingsår 2017 och kommunens pågående stadsutveckling planeras på detta tema genomförandet av temporära aktiviteter och evenemang på olika platser i Uppsala. Under sensommaren sätts till exempel stadslivet och odling i fokus på Fyristorg. Redan under försommaren kommer Stadsodlingsåret synas på platsen bland annat genom odlingar av nyttoväxter. Anna Sommardal, projektledare på Uppsalas stadsodlingsår 2017, kommer och berättar mer om stadsodling och den temporära förvandlingen av Fyristorg.

Vi ses hos Ahlford Advokatbyrå där vi kan slå upp balkongdörrarna och ha en direkt utsikt och tillgång till torget i fråga. En annorlunda form av parkmöte!

Anmäl dig genom att följa länken “Anmäl dig här” längre ned i inbjudan. Vänligen meddela receptionen@ahlford.se om du får förhinder och inte kan närvara efter att du har anmält dig.

Varmt välkomna!

Var: Ahlford Advokatbyrå, Fyristorg 6.
När: Torsdag 1 juni, 7.30-9.00
Värd: Uppsalas stadsodlingsår 2017, Anna Sommardal

För mer info och anmälan se här

stadsodlingsår